Tieto mobilné telefóny majú najvyššie žiarenie

Najpopulárnejšie smartfóny vydávajú vysoké žiarenie. Údaje, ktoré teraz zverejnil nemecký úrad ochrany pred žiarením odhaľujú, že z telefónov, ktoré sa predávajú aj v Maďarsku, viac mobilov sa približuje k prípustnému limitu – píše stránka Pénzcentrum . Aj v prípade produktov ZTE, Sony a Google namerali žiarenie blízke limitu. Zatiaľ neexistuje oficiálna odpoveď na to, aké vedľajšie účinky môže mať elektrické žiarenie, isté je, že ľudskému organizmu neprospieva. Niektorí vedci spájajú žiarenie, ktoré vydávajú mobilné telefóny, s rakovinou, poruchami spánku aj mužskou neplodnosťou – uviedla stránka Pénzcentrum.

Síce sa ani odborníci nezhodujú v tom, presne aké veľké nebezpečenstvo predstavuje žiarenie mobilných telefónov na zdravie, ale už sa ukázalo, že

V PRÍPADE EXTRÉMNYCH HODNÔT JE ŽIARENIE SCHOPNÉ POŠKODIŤ HOCI AJ MOLEKULY DNA.

Okrem toho u mnohých môže vyvolať zvonenie v ušiach, ak sú dlhodobo vystavení žiareniu telefónu, a podľa odborníkov americkej Cancer Prevention and Treatment Found organizácie to ani zďaleka nepredstavuje najväčšie nebezpečenstvo.

Vedci z Organizácie na prevenciu rakoviny zistili, že

V URČITÝCH PRÍPADOCH SA NÁDOR VYTVORIL NA TEJ STRANE MOZGU, PRI KTOROM UCHU DANÁ OSOBA ZVYKLA TELEFONOVAŤ.

Podľa vedcov môže žiarenie vydávané mobilnými telefónmi spôsobovať okrem rakoviny, porúch spánku, častých migrén aj mužskú neplodnosť.

Motorola Edge sa nebezpečne približuje so svojou hodnotou 1,8 k 2 W/kg limitu. Databáza nemeckého úradu ochrany pred žiarením obsahuje 3500 smartfónov. V súčasnom rebríčku žiarenia dominujú Google a Sony, na prvom mieste skončilo zariadenie od Motoroly.

NASLEDUJE MOBIL AXON 11 5G OD ZTE S HODNOTOU 1,79, TRETÍ S VÝKONOM 1,5 WATT/KILOGRAM BOL MODEL ONEPLUS 6T.

Okrem toho v prípade dvoch Sony zariadení namerali významne vysoké žiarenie.

Hodnota Xperia XA2 Plus predstavuje 1,40 W/kg a hodnota Xperia XZ1 Compact je 1,36 W/kg. Ďalej v prípade dvoch mobilov Google: Pixel 3 XL/3a XL bola hodnota žiarenia 1,39 W/kg a Pixel 4a vykazovala hodnotu 1,37 W/kg. Okrem týchto aj značka, ktorá je u nás menej známa, 5G model Oppo Reno vykazoval extrémnu 1,37 W/kg hodnotu.

Hoci žiarenie najpopulárnejších smartfónov v Maďarsku nedosahuje hodnotu 1,0 watt/kilogram, čo je polovica limitu, ale zo zoznamu Pénzcentrum je zrejmé, že

NAJVYŠŠIE ŽIARENIE MAJÚ ZARIADENIA APPLE. V PRÍPADE IPHONE 13 PRO TO PREDSTAVUJE HODNOTU 0,99 W/KG, KÝM V PRÍPADE MODELU IPHONE 13 JE TO O NIEČO MENEJ 0,98 W/KG.

V prípade modelu iPhone 11, bolo žiarenie ešte o niečo nižšie 0,95 W/kg. To je však stále viac ako hodnota 0,88 W/kg nameraná pre obľúbený telefón Maďarov, Samsung Galaxy A52s 5G.

Na zozname nasleduje Xiaomi Redmi Note 9 Pro, u ktorého namerali 0,66 W/kg žiarenie. V prípade zariadení od Samsungu bola hodnota ešte nižšia. V prípade Samsung Galaxy S21 to znamená 0,54 W/kg, zatiaľ čo pre Galaxy S20 FE je táto hodnota 0,241 W/kg.

Zdroj: index.hu

Novinky, zaujímavosti a informácie

blog-img
20.2.2024
Vplyv elektrosmogu na naše zdravie

Aktuálne čoraz častejšie počúvame o elektrosmogu a jeho negatívnom vplyve. Čo to vlastne znamená pre naše zdravie a ako sa môžeme chrániť pred škodlivým žiarením? Najprv sa pozrime, čo tento pojem znamená! 

Čo je elektrosmog? 

Elektrosmog je prakticky v

blog-img
7.2.2024
Elektrosmog a nespavosť. Vráťte sa k sladkým snom pomocou SHS Solution!

V posledných rokoch viaceré štúdie preukázali súvislosť medzi elektrosmogom a nespavosťou. Hoci rozvoj moderných technológií priniesol do nášho života mnoho výhod, elektrosmog je jedným z javov, ktoré môžu byť škodlivé pre naše zdravie. Elektrosmog je súhrn elektromagnetického žiarenia v našom prostredí, ktoré vyžarujú rôzne elektrické zariadenia, ako sú smartfóny, počítače a bezdrôtové siete.

blog-img
24.9.2023
Freiburská výzva

Dňa 20. októbra 2002 prevažne lekári pracujúci v oblasti environmentálneho zdravia zverejnili Freiburskú výzvu (FREIBURGER APPELL), z pôvodného textu si môžete prečítať krátky citát nižšie: „My, lekári rôznych špecializácií, najmä v oblasti environmentálneho zdravia, z mimoriadneho záujmu o zdravie našich blízkych sa obraci

blog-img
11.3.2024
Čo je elektrosmog?

Prítomnosť elektrosmogu väčšina ľudí nevníma, kým nenastanú ďalšie účinky, ktoré pôsobia na naše telo, ktoré sa neustále bráni proti elektromagnetickej interferencii. To nám umožňuje zostať v rovnováhe.

Keď sú však tieto účinky príliš silné, naše telo produkuje príznaky, týmto spôsobom elektrosmog prerušuje normálnu bunkovú komunikáciu.

Elektrosmog sa vzťahuje na všetky elektromagne